LIST OF FOOD

List of Food
食材一覧

HORAIYA HONTEN Sagohachi Pickling Base(宝来屋本店 お新香 三五八)

The Sagohachi pickling base is the traditional combination of salt, steamed rice and rice koji. It is a quick and easy way to make delicious pickles.

みちのくに昔から伝わる食塩・蒸米・糀(三:五:八の配合)を使った一夜漬の素。全国元祖の製品です。

HORAIYA HONTEN Soy Sauce Koji(宝来屋本店 醤油こうじ)

Horaiya’s rice malt is fermented and matured with soy sauce. Fermentation with koji rice malt makes the soy sauce mild and less salty. A sweeter and thicker finish that complements tofu, sushi and sashimi.

通常の醤油と比べるとトロみがあり、お刺身や冷奴、卵かけご飯などにかけて味わうのがおススメです。

HORAIYA HONTEN Takara Miso White 【No additives】(宝来屋本店 無添加たからみそ 白)

Takara Miso White is a popular miso locally. This miso is produced traditionally with high quality koji and soybeans. The taste is mild and the sweetness of koji is stronger than Takara Miso Red.

良質の大豆、米を使用し、じっくり醸した奥深い旨みと、生きた糀の味をお楽しみいただけます。赤と比べて、さっぱりとした味わいです。

HORAIYA HONTEN Takara Miso Red 【No additives】(宝来屋本店 無添加たからみそ 赤)

Takara Miso Red is produced using traditional miso practices.It is matured and the umami can be felt deeply.The miso flavor is stronger than Takara Miso White.

良質の大豆、米を使用し、じっくり醸した奥深い旨みと生きた糀の味をお楽しみいただけます。白と比べて、芳醇な味わいです。

ABECHO SHOTEN Saba Chip 【Black Pepper Flavor / Hot Chili Flavor / Curry Flavor】(阿部長商店 さばチップ ホットチリ味 )

Otsumami Saba Chips are thin slices of Mackerel that have been fried and seasoned with Uyuni salt and Black pepper or hot chili  or curry flavor.

三陸沖で漁獲された「さば」をスライスしてから揚げて、「ウユニ塩」と、ホットチリやブラックペッパー、カレーで味付けしたおつまみです。

pdf PDF.pdf (4.72MB)